detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jemný borůvkový koláč

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mouka polohrubá 150 g
  • Polotučné mléko 200 ml
  • Máslo 100 g
  • Cukr moučkový 60 g
  • Vejce 2 ks
  • Borůvky 500 g
  • Kypřící prášek do pečiva 1 sáček
  • Sůl 3 špetka
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 60 ml

Postup přípravy:

Máslo utřeme spolu s vyšlehaným cukrem a žloutky, dobře promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Přidáme mléko, špetku soli a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Vzniklé těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme borůvkami s cukrem a dáme péci. Při podávání zdobíme šlehačkou.
Redakce

Autor: Redakce

Jemný borůvkový koláč

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 31.10. 2014 17:57

Vendula Staňková, 31.10. 2014 17:57

Dobrota :)

Alena Šullová, 25.5. 2011 23:08

díky za recept, v létě vyzkoušíme :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016