detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jemný mazanec

příprava: 1 hod
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mouka polohrubá 1 kg
  • Žloutek 5 ks
  • Droždí (kvasnice) 60 g
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Citronová kůra 1 plátek
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Rozinky 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Mandle 1 hrst
  • Cukr 250 g
  • Máslo 250 g
  • Mléko 500 ml
  • Mandlí na ozdobu 1 hrst
  • Na potření 1 vejce

Postup přípravy:

Do mísy
prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek a do něho vlijeme vzešlý kvásek
(připravený z trochy vlahého mléka, lžičky cukru a droždí). Zpracujeme a
postupně přidáváme máslo, cukr, žloutky, mléko, sůl, citrónovou kůru, vanilkový
cukr, rozinky a spařené, oloupané a nasekané mandle. Mísu zakryjeme utěrkou a
necháme těsto vykynout. Potom těsto vyklopíme na vál a ještě je rukama
propracujeme. Z dávky připravíme dva mazance, které přeneseme na vymazaný
plech. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme
zvolna dozlatova asi hodinu.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 31.10. 2014 17:57

Vendula Staňková, 31.10. 2014 17:57

Dobrota :)

Mária Matulová, 25.6. 2011 16:16

Vyzerá veľmi chutne, vyskúšam.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016