detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ježci z lineckého těsta

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • hladké mouky 180 g
  • Hery 100 g
  • Cukr moučka 50 g
  • žloutek 1 ks
  • Vanilkový cukr a dle chuti: citrónovou kůru 1 ks
  • Dle potřeby: vlašské ořechy 1 ks
  • čokoládovou polevu na ozdobu 1 ks

Postup přípravy:

Všechny přísady na linecké těsto smícháme a důkladně propracujeme. Těsto si rozdělíme na kuličky, poté z kuliček placičky, do kterých zabalíme kousek vlašského oříšku a tvarujeme ježky (tvar vypadá jako slza.)
Takto vytvarované ježky klademe na plech a poté dáme upéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme do zlatova.
Vychladlé ježky potřeme po vršku čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Ještě vytvoříme čokoládou oči a čumáček a po zaschnutí je hotovo.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 28.11. 2011 8:29

Jana Csakvaryová, 28.11. 2011 8:29

Cukroví může mít i jiné tvary, potom to je hlavně pro děti pestřejší.

Alena Šullová, 27.11. 2011 19:46

dobrý tip, díky :-)

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem