detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Jiná rybí polévka

příprava: 10 - 15 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rybí filé 300 g
  • Máslo 50 g
  • Mrkev 2 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Rajče 3 ks
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Rajský protlak 30 ks
  • Sůl 1 ks
  • Pepř 1 špetka
  • Citrón 1 ks
  • Olej 3 lžíce polévková rovná
  • Smetana 100 ml
  • Kopr 10 g
  • Petržel 10 g

Postup přípravy:

Cibuli orestujeme na tuku, přidáme oloupaná a pokrájená rajčata, kousky papriky a na nudličky krájenou mrkev. Chvilku restujeme, přidáme protlak, promícháme a zalijeme vývarem z tresky. Osolíme a přidáme dva plátky citronu.
Zakápneme šťávou ze zbylého citronu a zvolna necháme vařit. V pánvi na másle opečeme osolené kousky rybího filé. Ty pak vložíme do polévky a krátce povaříme. Z hotové polévky vyjmeme před podáváním plátky citrónů, porce popepříme a doplníme lžící kysané smetany. Zdobíme sekaným koprem a petrželkou.
Redakce

Autor: Redakce

Jiná rybí polévka

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:41

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:41

dobrota

Jana Brunecová, 2.7. 2013 19:21

Také jsem vařila podobnou, chutná mi. Sůl a protlak mají být asi gramy.

Alena Šullová, 24.5. 2011 18:03

podobnou jsem dělala s více druhy "mořského" masa a vůbec to nebylo špatné :-)

Alena Šullová, 24.5. 2011 18:03

podobnou jsem dělala s více druhy "mořského" masa a vůbec to nebylo špatné :-)

Jarmila Nesvadbová, 12.4. 2011 8:50

To nezní špatně, i když rybí polévka není zrovna můj favorit

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016