detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kachna s jablky

příprava: 10 - 15 min
vaření: 2 hodiny
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Stroužky česneku 4 ks
  • Velká kachna 1 500 g
  • Větší jablka 4 ks
  • Snítky rozmarýnu 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Kmín pepř voda olej sůl 1 ks

Postup přípravy:

Omytou a očištěnou mladou kachnu osolím,e opepříme na povrchu i uvnitř,
do břišní dutiny vložíme oloupaná, nakrájená a jádřinců zbavená jablka,
nakrájený česnek a snítky rozmarýnu

Kachnu na pánvi opečeme ze všech stran, aby se zatáhla kůže

Opečenou kachnu přendáme do pekáče, přidáme olej, maso okmínujeme a 1
hodinu pečeme při 190 °C, během pečení podléváme teplou vodou

Po hodině pečení přidáme do pekáče oloupaná a nakrájená jablka a cibuli, kachnu dopečeme až je maso měkké a kůrčička zlatavá

Opečená jablka s cibulí propasírujeme přes sítko a zahustíme s nimi výpek

Takto upečenou kachničku podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (9)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 8:44

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:44

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:44

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:44

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:44

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:44

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:44

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:44

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 8:44

Zkusím

Jana Csakvaryová, 2.11. 2015 7:16

Pochoutka.

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016