detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kachna s ořechy a houbami šitake

příprava: 1,5 hod
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kachna 1400 g
  • čínské houby 100 g
  • Pórek 350 g
  • Rostlinný olej 40 ml
  • Vlašské ořechy 50 g
  • Česnek 20 g
  • Zázvor 50 g
  • Sojová omáčka 50 ml
  • Mirin 100 ml

Postup přípravy:

Na marinádu oloupeme česnek a zázvor, oboje nakrájíme nadrobno, dáme do misky a promícháme se sójovou omáčkou a mirinu.

Kachnu vykostíme, oddělíme prsa a stehna, omyjeme je a osušíme. Pak je vložíme do marinády a necháme alespoň hodinu rozležet. Houby očistíme a nakrájíme na nudličky. Pórek omyjeme, osušíme
a nakrájíme na malé kousky nebo také na nudličky.

V hlubší pánvi rozpálíme olej a naložené maso v něm ze všech stran opečeme doměkka, přičemž je postupně podléváme marinádou a podle potřeby i trochou vody.

Měkké maso vyjmeme z pánve, do výpeku dáme houby spolu s ořechy a vše krátce podusíme. Maso nakrájíme na silnější plátky, rozdělíme je na talíř (v Japonsku se používá tradiční krabička obento) a přidáme houby, ořechy a pórek. Můžeme podávat s rýží posypanou černým nebo bílým sezamovým semínkem.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017