detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kachna s pomeranči

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1,5 hodiny

Počet porcí:

Ingredience:

  • Menší kachny 1 ks
  • Pomeranče 3 ks
  • Tymián mletý pepř voda 1 ks
  • Olej sůl 1 ks

Postup přípravy:

Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku na rozehřátý olej

Pak posypeme tymiánem, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C

doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou

Před dokončením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze 2 pomerančů a lžičku pomerančové kůry

Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme do šťávy a krátce prohřejeme

Měkké porce kachny dáme na vyhřáté talíře, přelijeme šťávou, poklademe kolečky pomeranče a ihned podáváme.
viki11

Autor: viki11

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017