detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kantonské masové kuličky na rýži

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
4

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové 250 g
  • Vejce 1 ks
  • Škrob 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Bílé víno 150 ml
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Žampion 300 lžička kávová rovná
  • Zelí 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Olej 50 ml
  • Cukr 1 lžička kávová rovná
  • Koriandr 1 lžička kávová rovná
  • Muškátový ořech 1 lžička kávová rovná
  • Chilli omáčka 1 lžička kávová rovná
  • Sezam 1 lžička kávová vrchovatá
  • Rýže 250 g
  • Glutasol 1 lžička kávová rovná
  • Sojová omáčka 1 lžička kávová rovná
  • Hovězí 250 g

Postup přípravy:

Z mletého masa a dalších surovin vymíchejte důkladně směs a z ní tvořte namočenýma rukama menší kuličky. Ty pak smažte v rozpáleném oleji. Do vymaštěné zapékací nádoby urovnejte rýži. Do ní zatlačte masové kuličky a vše potřete chilli omáčkou, posypejte sezamem a dejte zapéct do trouby. Žampiony očistěte a nakrájejte na hrubší kousky, stejně tak i cibuli. Na rozpáleném oleji osmahněte nejprve cibuli, pak přidejte žampiony. Když se začnou na krajích opékat, přidejte zelí. Vše zastříkněte zálivkou připravenou z bílého vína, cukru, soli a rozmíchaného škrobu. Krátce poduste a pak podávejte.
Redakce

Autor: Redakce

Kantonské masové kuličky na rýži

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 16.12. 2014 11:06

Pavlína Skýbová, 16.12. 2014 11:06

1+

Jana Csakvaryová, 13.12. 2014 10:27

Vyzkouším.

Alena Šullová, 23.5. 2011 20:29

takovéto recepty mě lákaljí, i když se zdají dost ssložité :-)

Alena Šullová, 23.5. 2011 20:29

takovéto recepty mě lákaljí, i když se zdají dost ssložité :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016