detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kapr na víně a topince

příprava: 30 - 40 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kapr 600 g
  • Sůl 0 g
  • Mouka 0 g
  • Olej 50 g
  • Červené víno 150 g
  • Anglická slanina 80 g
  • Cibule 0 g
  • Semínka 0 g
  • Rozmarýn 0 g
  • Česnek 0 g
  • Kmín 0 g

Postup přípravy:

Porce kapra důkladně osolte a okmínujte, obalte v hladké mouce a pečte na rozpáleném oleji. Pečenou rybu vyjměte a nechte v teple. Do výpeku dejte rozpustit slaninu nakrájenou na nudličky, přidejte cibuli a jakmile se osmahne, zalijte vše vínem. Nechte zprudka odvařit, až šťáva zahoustne, pak přidejte bylinky, med a šťávu stáhněte z ohně. Na sucho nebo v omastku připravte chlebové topinky. Ty ochuťte stroužky česneku a nakrájejte na talíř. Na opečený chléb položte pečené porce ryby a vše přelijte šťávou z vína. Můžete nechat ještě chvilku v horké troubě a nebo hned, jak se šťáva vsákne do chleba, podávejte.
Redakce

Autor: Redakce

Kapr na víně a topince

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 23.12. 2013 11:35

Pavlína Skýbová, 23.12. 2013 11:35

lahůdka

Josef K., 28.8. 2011 22:45

tohle vypadá opravdu zajímavě, o kapry mám (díky rybáři v rodině) postaráno, takže určitě vyzkouším

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016