detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kapr ve zlatých šupinách

příprava: 1,5 hod
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kapr 600 g
  • Vejce 2 ks
  • Škrobová moučka 30 g
  • Polotučné mléko 100 ml
  • Hladká mouka 50 g
  • Sůl 1 špetka
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Kukuřičné lupínky 250 g
  • Slunečnicový olej 50 ml

Postup přípravy:

Porce kapra důkladně osolte a potřete drceným kmínem. Nechte asi hodinu odležet v lednici. Z vejce, škrobu, mouky a mléka vyšlehejte řidší těstíčko. Osolte ho a také nechte chvíli stát, aby mouka dobře vázala. Pak porce kapra máčejte v těstíčku, nechte ho lehce stéct a vložte do mísy s lupínky. Opatrně ze všech stran přimáčkněte lupínky a následně dávejte péci do mírně rozpáleného oleje. Lupínky by při vysoké teplotě shořely dříve, než by se usmažil kapr. Smažené porce kapra nechte pak ještě dojít v troubě při 70 stupních tepla.
Redakce

Autor: Redakce

Kapr ve zlatých šupinách

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 16.12. 2014 11:31

Pavlína Skýbová, 16.12. 2014 11:31

1+

Alena Šullová, 24.5. 2011 13:13

:-)
příště kapra zkusím "naložit" do kmínu, to je určitě dobrý tip

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016