detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kapří hranolky

příprava: 40 - 50 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Filety z kapra 600 g
  • Červené víno polosuché 50 ml
  • Česnek 5 stroužek
  • Škrobová moučka 50 g
  • Hladká mouka 50 g
  • Slunečnicový olej 200 ml
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Mletý zázvor 1 lžička kávová rovná
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Mletá paprika sladká 1 špetka
  • Sojová omáčka 30 ml

Postup přípravy:

Kapr filet je označení pro očištěnou půlku kapra bez páteře a žeber jakož i bez ploutví. Půlku kapra pak je nutné prokrájet hustými řezy v místech, kde jsou tenké rozeklané kostice v rybí svalovině. Řezy veďte od hřbetu dolů ostrým nožem tak, aby jste prořízli kosti na přibližně dvou milimetrové kousky a zároveň neprořízli kůži. Ta pak drží pohromadě prořezané maso. Zároveň z ryby krájejte tenké delší proužky (hranolky). Z vína, česneku, koření a soli vymíchejte marinádu a tu pak zamíchejte do rybích hranolků. Nechte hodinku odležet a pak kousky rybího masa obalte ve směsi mouky a škrobu. Smažte je pak v rozpáleném oleji a dbejte na to, aby se hranolky k sobě příliš neslepovaly. Podávejte s chlebem a smetanovým dresinkem.
Redakce

Autor: Redakce

Kapří hranolky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017