detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kapustnica s domácou klobáskou a údeným masom

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zelí kysané 400
  • Uzené 300
  • Klobása 1 ks
  • Cibule 5 ks
  • Vývar 1 l
  • Mletá paprika 10 g
  • Sůl 10 g
  • Pepř 1 špetka
  • Švestka 100 g
  • Hřiby 150 g
  • Brambory 1 kg
  • Bobkový list 3 ks
  • Jalovec 0 g
  • Smetana 100 ml

Postup přípravy:

Ve větším hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, osmahneme na ní nakrájenou cibuli, vmícháme papriku a zalijeme vývarem. Přidáme na plátky nakrájené maso, proprané a překrájené kysané zelí, osolíme, opepříme a dochutíme kořením. Vaříme asi hodinu až maso a zelí změkne. Těsně před dovařením přidáme sušené švestky, hříbky a klobásu.
Necháme přejít varem, dochutíme a podáváme s kysanou smetanou.
Redakce

Autor: Redakce

Kapustnica s domácou klobáskou a údeným masom

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 20.12. 2015 9:28

Jana Csakvaryová, 20.12. 2015 9:28

Pochoutka.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:41

dobrota

Pavlína Skýbová, 5.2. 2014 10:59

dobrota

Jana Brunecová, 1.7. 2013 15:21

Se švestkami jsem jí ještě nevařila.

Alena Šullová, 24.5. 2011 17:53

tchyně dělá podobnou, jen tam nedává jalovec - ale zní to dobře, takže jí to příště navrhnu :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016