detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kapustové tagliatelle se slaninou

příprava: 30 - 40 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kapusta hlávková 500 g
  • Anglická slanina 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 5 stroužek
  • Parmazán/parmezán 40 g
  • Slunečnicový olej 60 ml
  • Drůbeží vývar 40 ml
  • Těstoviny 300 g
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka

Postup přípravy:

Očištěnou kapustu spařte ve vroucí vodě, nechte okapat a následně ji nakrájejte na tenčí nudličky. Na oleji nejprve osmahněte jemně pokrájenou cibulku, poté přidejte na nudličky krájenou slaninu, a když se trochu rozpustí, přidejte drobně posekaný česnek. Pak zalijte trochou vývaru, osolte a nechte pod poklicí krátce podusit. Důležité je, aby kapusta nebyla příliš rozdušená. Pak zasypte částí strouhaného parmazánu nebo sýrem podobného typu a zamíchejte. Po 5 minutách podávejte k čerstvě vařeným těstovinám. Vše posypte čerstvě mletým pepřem a zbývajícím sýrem.
Redakce

Autor: Redakce

Kapustové tagliatelle se slaninou

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:33

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:33

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 11:34

vyzkouším

Jana Brunecová, 23.6. 2013 13:39

Recept se mi líbí, musí to být moc dobré.

Alena Šullová, 23.5. 2011 22:38

kapustu nemusím, ale v kombinaci s anglickou slaninou by mi určitě nevadila, recept si určitě zapamatuju :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016