detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Karbanátky pečené v omáčce

příprava: 20 - 30 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mleté maso 300 g
  • Cibule 1 ks
  • Strouhanka 30 g
  • Sůl 3 špetka
  • Pepř mletý 3 špetka
  • Vejce 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Celer řapíkatý 2 stonek
  • Rajče 350 g
  • Česnek 2 stroužek
  • Petržel hladkolistá 2 hrst

Postup přípravy:

Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Mleté maso dáme do mísy, přidáme cibuli, strouhanku a osolíme. Vejce rozdělíme na žloutek a bílek, bílek vyšleháme do pevného sněhu. Žloutek vmícháme do masa spolu s petrželkou nakrájenou nadrobno. Na závěr opatrně vmícháme do směsi sníh z bílku. Uděláme 6 koulí, které vložíme do zapékací misky. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 5 minut. Zatím nakrájíme očištěnou mrkev a řapíkatý celer na tenké nudličky. Po 5 minutách pečení zeleninu vsypeme mezi karbanátky a dáme opět péct asi na 10 minut. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme a oloupeme. Pak je rozmixujeme s česnekem a dochutíme solí a pepřem. Omáčkou zalijeme karbanátky. Pečeme dalších 30 minut. Karabanátky vyndáme a omáčku dle potřeby dochutíme.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 6.10. 2016 16:14

Pavlína Skýbová, 6.10. 2016 16:14

1+

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:53

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:53

Zkusím.

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 17:32

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 10.9. 2015 8:53

zkusím :)

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:44

Zkusím.

Boris Šimko, 6.9. 2015 18:10

Zaujímavé, musím vyskúšať...

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016