detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Karlovarský telecí kotouč

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Telecí maso z plecka 600 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Máslo 100 g
  • Okurky kyselé 4 ks
  • Sůl 2 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Brambory ranné 500 g
  • Petržel nasekaná 2 špetka

Postup přípravy:

Maso upravíme jako na roládu. Naklepeme, osolíme a poklademe plátky slaniny, vrstvou natvrdo uvařených, pokrájených vajec a kyselou okurkou. Vše srolujeme, ovážeme nití a orestujeme v rozpáleném másle.
Když šťáva zezlátne, podlijeme vodou a asi hodinu pečeme v troubě. Hotovou šťávu ochutíme a roládu podáváme s vařeným bramborem.
Redakce

Autor: Redakce

Karlovarský telecí kotouč

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017