detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kedlubny na smetaně

příprava: 1 hod
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
4

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kedlubna 600 g
  • Mrkev 1 svazek
  • Jarní cibulka 3 ks
  • Olivový olej 100 ml
  • Smetana 33% 150 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Muškátový ořech 1 špetka
  • Petržel nať 1 svazek

Postup přípravy:

Kedlubny očistěte a nakrájejte na stejnoměrné plátky či nudličky. Mladé listy na šešulkách kedluben nevyhazujte, ale krátce je spařte a nechte stranou. Mrkev nakrájejte na kolečka a stejně tak cibuli. Na oleji nebo i rozpuštěném másle osmahněte cibuli, mrkev, pak přidejte kedlubny. Po chvilce osolte a zalijte vše smetanou. Nechte pod poklicí chvilku dusit a pak přidejte posekanou petrželku. Nezapomeňte vše ozdobit zelenými lístky kedluben a hlavně dejte pozor, aby zelenina byla na skousnutí pevná. Chce to jen krátkou tepelnou úpravu.
Redakce

Autor: Redakce

Kedlubny na smetaně

Komentáře (13)

Poslední příspěvek: 1.12. 2014 8:39

Šárka Novotná, 1.12. 2014 8:39

zajímavý recept :)

Jana Csakvaryová, 22.10. 2014 17:51

Skutečná lahůdka.

Jana Kleinová, 16.6. 2014 12:06

Zajímavé.Může být to dobrá příloha k gril.masu nebo dobrá věčeře.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:19

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:40

dobrý nápad

Pavlína Skýbová, 20.5. 2013 10:41

také dělám,ale bez mrkve

Alena Rejlková, 10.10. 2011 13:10

recept vyzkouším, až budou kedlubny

Viktorie Blahová ( Mladová ), 12.7. 2011 12:36

určitě vyzkouším, dělávám jen dušené kedlubny na smetaně s troškou pepře (a jsou výborné), tohle je zajímavé

Jarmila Nesvadbová, 3.7. 2011 8:59

Kombinaci s mrkví jsem ještě nezkoušela, ale nezní to špatně

Jana Csakvaryová, 3.7. 2011 8:20

Toto jídlo mám velmi ráda, zvláště v létě....

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016