detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kedlubny na smetaně

příprava: 1 hod
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kedlubna 600 g
  • Mrkev 1 svazek
  • Jarní cibulka 3 ks
  • Olivový olej 100 ml
  • Smetana 33% 150 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Muškátový ořech 1 špetka
  • Petržel nať 1 svazek

Postup přípravy:

Kedlubny očistěte a nakrájejte na stejnoměrné plátky či nudličky. Mladé listy na šešulkách kedluben nevyhazujte, ale krátce je spařte a nechte stranou. Mrkev nakrájejte na kolečka a stejně tak cibuli. Na oleji nebo i rozpuštěném másle osmahněte cibuli, mrkev, pak přidejte kedlubny. Po chvilce osolte a zalijte vše smetanou. Nechte pod poklicí chvilku dusit a pak přidejte posekanou petrželku. Nezapomeňte vše ozdobit zelenými lístky kedluben a hlavně dejte pozor, aby zelenina byla na skousnutí pevná. Chce to jen krátkou tepelnou úpravu.
Redakce

Autor: Redakce

Kedlubny na smetaně

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017