detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Klasické linecké

příprava: 1 hod
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 210 g
  • Máslo 140 g
  • Cukr moučkový 70 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Žloutek 1 ks
  • Citronová šťáva 1 lžička kávová rovná
  • Linecká marmeláda 1 sklenice

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 267.06 kJ
  • Bílkoviny: 0.89 g
  • Sacharidy: 7.15 g
  • Tuky: 3.57 g

Postup přípravy:

Všechny suroviny smíchejte a vypracujte hladké těsto. Základním pravidlem pro zadělávání je rychlé důkladné prohnětení. Proč rychlé? Křehké těsto potřebuje chlad, je dobré mít při jeho přípravě studené ruce, jinak se rozpouští a špatně spojuje. Těsto zabalte do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie a nechte odpočinout v lednici nejméně dvě hodiny. Z chladného těsta vyválejte plát, silný asi 3 mm a vykrajujte kolečka. Pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby. Po upečení nechte kolečka vychladnout a slepte marmeládou.
A opět jeden tip pro skvělý vzhled lineckého cukroví! Před slepováním horní díly lineckých koleček pocukrujte. Středy tak zůstanou krásně červené a vynikne kontrast mezi marmeládou a světlým těstem.
Redakce

Autor: Redakce

Klasické linecké

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 18.12. 2015 0:26

Edita Šimková, 18.12. 2015 0:26

tiež necukrujeme, radšej máme menej sladké

Jana Šrajerová, 17.12. 2015 20:14

Necukruji, nemáme rádi hodně sladké, zavařeninu dávám pikantní.

Jana Csakvaryová, 12.12. 2015 12:34

Pochoutka.

Dana Popiková, 2.11. 2014 18:27

pomaly príde zas čas ich pečenia :)

Vendula Staňková, 31.10. 2014 18:02

Dobrota :)

Pavlína Skýbová, 5.12. 2013 11:15

linecké máme nejraději

Alena Šullová, 24.5. 2011 22:16

dělám je stejně, včetně pocukrování, akorát je mažu rybízovkou, kvůli manželovi i jahodovou a pak když už jsem v těch změnách, tak i meruňkovou marmeládou :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017