detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Knedlíky se švestkami z odpalovaného těsta

příprava: 15 - 20 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hrubé mouky 350 g
  • Másla 100 g
  • Mléka 500 ml
  • švestek 20 ks
  • Vejce 2 ks
  • Moučkový cukr máslo 1 ks
  • Voda mák sůl 1 ks

Postup přípravy:

Do hrnce se silným dnem nalijeme mléko, přidáme tuk a osolíme, přivedeme
k varu a když se směs začne vařit, odpalujeme těsto (za stálého míchání
necháme těsto zhoustnout, mícháme), dokud se nepřestane lepit na
vařečku

Dáme směs vychladnout a pak přidáme dvě vejce, řádně prohněteme, necháme v lednici odpočinout

Vytvoříme z těsta váleček, z něhož vykrajujeme špalíčky, které
rozmáčkneme v dlani tak, aby vznikla placka, do které zabalíme
vypeckovanou švestku, jejíž vnitřek jsme pocukrovali

Knedlíky zavařujeme v osolené vodě 5-8 minut

Na talíři sypeme mletým mákem, který jsme smíchali s moučkovým cukrem, přeléváme máslem.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (23)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 19:07

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:07

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016