detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Koushari

příprava: více jak den
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Cizrna 200 g
  • Čočka hnědá 300 g
  • Rýže krátkozrnná 1000 g
  • Slunečnicový olej 70 ml
  • Cibule 1000 g
  • Makarony 500 g
  • Česnek 20 g
  • Citronová šťáva 80 ml
  • Bílý ocet 10 ml
  • Kmín drcený 0 g
  • Chilli koření 0 g
  • Rajský protlak 10 ml

Postup přípravy:

Cizrnu namočíme na 24 hodin do vody a pak uvaříme doměkka. Čočku uvaříme v osolené vodě a scedíme, přičemž vývar zachytíme do misky. Rýži důkladně propláchneme studenou vodou. V hrnci rozehřejeme 5 lžic oleje a rýži na něm orestujeme. Zalijeme vývarem z čočky a uvaříme na mírném ohni doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme v pánvi na dalších asi 5 lžících oleje dozlatova. Osmaženou cibulku necháme na ubrousku okapat, aby byla křupavá, olej v pánvi si zatím ponecháme.
Makarony uvaříme doměkka, vodu scedíme a těstoviny promícháme se 2 lžícemi oleje a trochou soli. Na velkou servírovací mísu dáváme postupně rýži, makarony a čočku, okolo rozdělíme cizrnu, ozdobíme osmaženou cibulkou a petrželkou. Podáváme horké s různými omáčkami v samostatných miskách.
 
Citronová omáčka: Česnek oloupeme, nasekáme a osmahneme na oleji po smažení cibule. Přidáme citronovou šťávu, ocet, špetku soli, drcený kmín a hrnek vody. Vše krátce povaříme.
 
Chilli omáčka: Na lžíci oleje orestujeme chilli koření, přidáme rajský protlak, špetku soli, hrnek vody
a krátce povaříme.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016