detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Králičí musaka

příprava: 15 - 20 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Králík 1 ks
  • Slanina 150 g
  • Brambory ranné 300 g
  • Cibule 2 ks
  • Mletá paprika sladká 1 lžička kávová vrchovatá
  • Hladká mouka 50 g
  • Zakysaná smetana 250 ml
  • Hovězí vývar 300 ml
  • Petržel nasekaná 1 hrst
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 1 špetka

Postup přípravy:

Králičí maso pokrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na třetině množství slaniny. Do pekáče slijeme vyškvařený tuk, na dno narovnáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, poklademe kolečky cibule a zaprášíme hladkou moukou promíchanou s paprikou.
Dále rozložíme králičí maso, které posypeme slaninou nakrájenou na kostičky. Vrstvy prostřídáme a jako vrchní necháme brambory. Zalijeme kysanou smetanou, přikryjeme poklicí a dáme péct na 40 minut do trouby. Podléváme vývarem.
Porce na talíři sypeme petrželkou.
Redakce

Autor: Redakce

Králičí musaka

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 7.5. 2016 10:39

Jana Csakvaryová, 7.5. 2016 10:39

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 22.11. 2014 9:27

Zdravé a chutné.

Pavlína Skýbová, 5.5. 2014 13:58

zajímavé

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016