detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Králík v balíčku

příprava: 20 - 30 min
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Králík 1 ks
  • Anglická slanina 200 g
  • Celer 200 g
  • Cibule 150 g
  • Rostlinný olej 1 dl
  • Máslo jihočeské 20 g
  • Divoké koření 1 špetka
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Tymián čerstvý 1 snítka
  • Rozmarýn 1 snítka
  • Bobkový list 1 lístek
  • Pepř 1 špetka
  • Mrkev 200 g
  • Citronová šťáva 10 ml

Postup přípravy:

Omytého králíka naporcujte na menší kusy a dílčí porce nasolte a pak zabalte do silnějších plátků prorostlé slaniny. Do každého balíčku dejte také kousek tymiánu a rozmarýnu. Stáhněte motouzem nebo silikonovou svorkou. Na oleji se zbytkem slaniny opékejte nudličky nebo plátky kořenové zeleniny, když se začnou zabarvovat jejich okraje, přidejte cibuli a divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření), poté zalijte trochou vody nebo vývaru. Na připravený základ vložte slaninové balíčky s králičím masem. Přikryté pak zvolna při teplotě 160 stupňů duste v troubě. V závěrečné fázi pak dopékejte králíka bez přikrytí. Před podáváním přidejte na zjemnění trochu másla, případně trochu pokapejte citrónovou šťávou. Rozpečená zelenina s výpekem tvoří přirozenou šťávu.
Redakce

Autor: Redakce

Králík v balíčku

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017