detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Královský dort Gödöllo

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vejce 3 ks
  • Žloutek 6 ks
  • Cukr krystal 180 g
  • Bílek 4 ks
  • Citronová šťáva 10 ml
  • Strouhanka 120 g
  • Rum 40 ml
  • Citronová kůra kandovaná 80 g
  • Mandle 180 g
  • Čokoláda na vaření 80 g
  • Máslo 10 g
  • Topping - čokoládová poleva 200 g
  • Citrón 80 g

Postup přípravy:

Celá vejce vyšleháme se žloutky a cukrem do pěny Bílky vyšleháme s citronovou šťávou na pevný sníh. 100g strouhanky přelijeme rumem. Bílkový sníh a strouhanku lehce promícháme se žloutkovou pěnou, spojíme a vmícháme kandovanou kuru, drobné usekané mandle a nastrouhanou čokoládu.

Hotové těsto naplníme do dortové formy o průměru 26 cm, kterou jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou. Povrch uhladíme stěrkou a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout a pak vyklopíme.

Po úplném vychladnutí potáhneme dort po povrchu i po stranách rozehřátou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a povrch ozdobíme plátky citronu, povařenými v cukrové vodě.
 
Rada: Místo klasické dortové formy použijte silikonovou formu na dort Tescoma TOP SILICONE průměr 26 cm. V silikonu se těsto nelepí, dort se nepřipálí a lze jej snadno vyklopit. Navíc je forma po použití perfektně skladná (lze ji složit nebo srolovat).
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017