detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Krkovička na víně

příprava: 1 hod
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová krkovice 1500 g
  • Slunečnicový olej 4 lžíce polévková rovná
  • Hladká mouka 3 lžíce polévková vrchovatá
  • Česnek 2 stroužek
  • Červené víno 500 ml
  • Kečup jemný 4 lžíce polévková vrchovatá
  • Petržel nasekaná 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Pepř 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Umyté maso rozdělíme na 8 porcí, osolíme, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na oleji z obou stran a přeložíme do pekáče. Na lžíci oleje krátce opražíme plátky česneku a zalijeme červeným vínem. Přidáme kečup a necháme probublávat asi 15 minut. Ochutíme nasekanou zelenou petrželkou. Vinnou šťávu přelijeme maso, přikryjeme a v troubě pečeme asi 40 minut při teplotě 180 stupňů. Před koncem pečení pokličku sundáme. Podáváme s bramborami nebo s chlebem, ale můžeme zvolit i knedlík.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017