detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Křupavá bylinková stehna

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže 400 g
  • Brambory vařené 170 g
  • Voda 90 ml
  • Škrob bramborový 60 g
  • Sůl 3 špetka
  • Bylinky 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Hladká mouka 6 lžíce polévková vrchovatá
  • Rostlinný olej 6 lžíce polévková rovná
  • Bramborové lupínky 1 sáček

Postup přípravy:

Stehna rozkrojíme na poloviny, naklepeme, posolíme a posypeme bylinkami. V míse smícháme mouku se škrobem a vodou na řídké těstíčko,Přidáme strouhané brambory a polovinu rozdrcených lupínků. Připravíme hustší těstíčko asi jako na bramborák. Maso poprášíme lehce moukou, namočíme do těstíčka a potom ještě do zbylých bramborových lupínků rozlámaných na kousky. V rozpáleném oleji smažíme asi 10 minut dozlatova. Usmažená stehna rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dopékáme na 160 stupňů ještě asi 20 minut.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 15.9. 2015 7:19

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:19

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:19

Zkusím.

Nikola Rompotlová, 2.9. 2015 16:21

zkusím .)

Ivana Šimková, 2.9. 2015 14:55

musím vyskúšať:)

Jana Csakvaryová, 26.8. 2015 7:51

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016