detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Krušnohorská panenka a Cínovecké kuličky

příprava: 1,5 hod
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové 2
  • Šunka 100
  • Eidam (Edam) 200 g
  • Vývar 2 hrnek
  • Mrkev 200 g
  • Fazole 200 g
  • Paprika 0 g
  • Olivy 0 g
  • Sůl 1 hrst
  • Grilovací koření 20 g
  • Pepř 1 lžička kávová vrchovatá
  • Brambory 400 g
  • Smetana 150 ml
  • Olej 20 ml
  • Petržel 1 hrst
  • Vegeta 20 g

Postup přípravy:

Vepřovou panenku rozřízneme, rozklepeme, okořeníme, poklademe plátky šunky, strouhaným sýrem, olivami, karotkou, fazolovými lusky a proužky kapie. Vše zabalíme do alobalu a pečeme asi 20-25 minut. Asi 10 min před dokončením vyjmeme panenku z alobalu, potřeme ji olejem, podlijeme vývarem a necháme ještě dopéci. Z oloupaných brambor tvoříme tvořítkem malé kuličky, které osolíme, pokapeme olejem a pečeme asi 20 minut. Pak přidáme smetanu a pečeme ještě 15 minut. Vše na talíři zdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Redakce

Autor: Redakce

Krušnohorská panenka a Cínovecké kuličky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017