detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Krůtí maso na divoko

příprava: 30 - 40 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Krůtí stehno 600 g
  • Slanina 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Kořenová zelenina 300 g
  • Bílé víno polosuché 200 ml
  • Máslo jihočeské 30 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Divoké koření 1 lžička kávová rovná
  • Rozmarýn 1 lístek
  • Tymián čerstvý 1 snítka

Postup přípravy:

Krůtí maso nakrájejte na větší kousky, dobře je osolte a do každého kousku zařízněte otvor, do kterého vložte hranolek slaniny, snítku tymiánu a rozmarýnu (případně i dalších bylinek). Do pekáče nakrájejte na hrubší kousky kořenovou zeleninu, cibuli a zbylou slaninu, přidejte divoké koření a navrch poskládejte kousky masa. Vše podlijte vínem (je možné použít bílé i červené), přidejte kousek másla a dejte péci. V první fázi pečte přikryté (170 °C) a nakonec odkryté při vyšší teplotě (200 °C). Během pečení mírně podlévejte vodou nebo vínem. Vypečenou šťávu můžete vysmahnout na tuk a mírně zahustit.
Redakce

Autor: Redakce

Krůtí maso na divoko

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 14.10. 2014 23:22

Šárka Novotná, 14.10. 2014 23:22

zajimave urcite vyzkousim :)

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:32

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 11:37

vyzkouším

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016