detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Krutí prsa v limetkové marinádě

příprava: více jak 4 hodiny
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Krůtí maso 4 ks
  • Olivový olej 50 ml
  • Sojová omáčka tmavá 20 ml
  • Limetková šťáva 3 lžíce polévková rovná
  • Pepř barevný 3 špetka
  • Cukr 1 lžička kávová rovná
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Petržel hladkolistá 3 lžíce polévková rovná
  • Tabasco 4 kapky

Postup přípravy:

Olej prošleháme v misce se sojovou omáčkou a limetovou šťávou, až se všechny ingredience dobře spojí. Přidáme tabasco a cukr (mužete dát více, dle vaší chuti), pepř, sůl a znovu promícháme. Marinádou zalijeme omytá, osušená a lehce naklepaná krutí prsa (menší porce), přikryjeme a uložíme do lednice  alespoň na 12 hodin. Poté krutí maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a opékáme na pánvi na rozehřátém oleji z obou stran. Když jsou prsa dobře propečená, vyjmeme je a do výpeku přidáme několik kapek limetové marinády. Necháme přejít varem a touto šťávou přelijeme maso na talíři. Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami, které posypeme čerstvou petrželkou.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 15.9. 2015 7:29

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:29

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:29

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 7.9. 2015 10:22

Zkusím.

Peter Šimko, 3.9. 2015 12:43

Dobrý recept, chutilo - ďakujem :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016