detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kulajda podle Venduly Svobodové

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hřib čerstvý 200 g
  • Brambory ranné 5 ks
  • Zakysaná smetana 1 kelímek
  • Smetana na vaření 10 % 1 kelímek
  • Vejce 10 kelímek
  • Máslo 150 g
  • Olej 60 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 0 g
  • Pepř 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • Vegeta 10 g
  • Chilli koření 1 špetka
  • Ocet 10 ml
  • Citrón 40 g
  • Mouka 1 hrst
  • Houbové koření 0 g

Postup přípravy:

Nakrájené houby osmažíme na oleji a kousku másla, syrové brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme houbovým bujónem, vaříme do změknutí, potom přidáme zakysanou a obyčejnou smetanu rozšlehanou s hladkou moukou, odstavíme a přidáme celá rozklepnutá vejce, až dojdou, přidáme ocet a citrón, dle chuti okořeníme.
Redakce

Autor: Redakce



Novinky červen 2017