detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kuře po gentsku

příprava: 1 hod
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuře 1500 g
  • Pepř 0 g
  • Sůl 10 g
  • Máslo 60 g
  • Cibule 80 g
  • Mrkev 100 g
  • Jemné párky 100 g
  • Celer řapíkatý 60 g
  • Petržel kořen 150 g
  • Drůbeží vývar 1000 ml
  • Žloutek 2 ks

Postup přípravy:

Omyté a očištěné kuře rozdělíme na osm porcí. Maso osolíme a opepříme. Dno kastrolu potřeme silnou vrstvou másla. Oloupanou cibuli, oškrábanou a omytou mrkev, párek a řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Jarní kořenovou petrželku očistíme, ale nekrájíme, a vcelku i s natí a s kostičkami ostatní zeleniny ji rozprostřeme na dno kastrolu.

Na zeleninu poskládáme porce kuřete. Z připraveného kuřecího vývaru odlijeme šálek, zbytkem zalijeme kuře a na mírném ohni dusíme asi 45 minut. Petržel vyjmeme z kastrolu, nať odkrojíme a kořenovou část s částí šťávy rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme zpět do kastrolu.

Do nahřáté servírovací mísy přidáme žloutky, které našleháme a za stálého šlehání k nim přilijeme šálek vývaru. Do vzniklé žloutkové omáčky přilijeme horké petrželové pyré s kousky kuřete a ostatní zeleninou. Podáváme s chlebem.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016