detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kuře s hořčičnou omáčkou

příprava: 20 - 30 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecí prso 4 ks
  • Olivový olej 1 lžíce polévková rovná
  • Česnek 1 stroužek
  • Smetana 250 ml
  • Hladká mouka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Plnotučná hořčice 2 lžíce polévková rovná
  • Petržel nať 2 špetka
  • Sůl 1 hrst
  • Pepř 1 hrst

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme česnek a minutu mícháme. Pak vložíme nakrájené maso, promísíme a asi 10 minut orestujeme. Opečené maso vyjmeme. V hrnku rozkvedláme 2 lžíe smetany se lžící mouky. Zbylou smetanu přilijeme do pánve, promícháme s výpekem, přivedeme k varu, vlijeme smetanu s moukou, zmírníme plamen a omáčku necháme zhoustnout. Nakonec přidáme hořčici a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Podáváme s rýží.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017