detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kuře s olivovou omáčkou a arabským chlebem

příprava: 1,5 hod
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Olivy zelené 100 g
  • Olivy zelené s papričkou 100 g
  • Olivy černé 100 g
  • Mrkev 100 g
  • Cibule 120 g
  • Česnek 20 g
  • Kuřecí paličky 500 g
  • Sůl 10 g
  • Pepř bílý 0 g
  • Rostlinný olej 60 ml
  • Rajský protlak 50 ml
  • Máslo 50 g
  • Mouka polohrubá 1000 g
  • Droždí (kvasnice) 20 g

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme těsto na arabský chléb. Mouku prosijeme na vál, smícháme se solí a uděláme v ní dva důlky. Do jednoho rozdrobíme droždí, které zalijeme asi 50 ml vlažné vody, a necháme vzejít kvásek. Do druhého důlku nalijeme olej. Ze vzešlého kvásku, mouky a oleje vypracujeme vláčné těsto, přičemž podle potřeby přiléváme vlažnou vodu. Těsto zakryjeme a necháme 15 minut kynout. Pak z něj odkrajujeme kousky, tvarujeme z nich kuličky a ty rozválíme na 1,5 cm silné placky o velikosti pánve. Chlebové placky pečeme na sporáku, nejlépe na teflonové pánvi, po obou stranách do světle hnědé barvy. Chléb je možné péct na sucho, ale chutnější je pečený na troše oleje.

Všechny olivy scedíme a spaříme horkou vodou, aby byly méně slané. Necháme je okapat a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, pak je osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Pak přisypeme cibuli, česnek i mrkev. Vše společně opečeme, přidáme rajský protlak, mírně zarestujeme, podlijeme podle potřeby vodou a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, přidáme spařené olivy, povaříme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec v omáčce rozpustíme máslo na zjemnění.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017