detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kuřecí a vepřové maso se smetanou a zeleným pepřem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecího masa bez kůže a kostí 250 g
  • Vepřové panenky (může být přes noc naložená v oleji) 250 g
  • žampionů 100 g
  • Sladkého kečupu 2 lžíce
  • Smetany na vaření 1 dl
  • Větší cibule 1 ks
  • Zelený nakládaný pepř voda nebo vývar grilovací koření (cukr) sůl 1 ks

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a necháme chvíli odpočinout

Oloupanou, nadrobno nebo na tenká kolečka nakrájenou cibuli zprudka
orestujeme na malém množství dobře rozpáleného oleje na pánvi, přidáme
naložené maso, za stálého míchání opečeme dozlatova

Opečené maso mírně podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme na plátky
pokrájené žampióny, zelený pepř, kečup, smetanu, zamícháme a na mírném
zdroji tepla necháme chvíli povařit, občas směs zamícháme

Nakonec ochutnáme, případně omáčku dosolíme, dosladíme a můžeme servírovat, například s rýží nebo opečeným bramborem.
viki11

Autor: viki11

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017