detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kuřecí biftečky

příprava: 1 hod
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecí prso 600 g
  • Vejce 1 ks
  • Škrobová moučka 1 lžíce polévková rovná
  • Strouhanka 2 hrst
  • Petržel nasekaná 1 svazek
  • Rostlinný olej 4 lžíce polévková rovná
  • Kečup 150 ml
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Ovocný kompot 200 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka

Postup přípravy:

Maso nakrájejte na stejnoměrné menší kousky, vložte do misky, osolte a opepřete. Přidejte vejce, škrobovou moučku a vše důkladně promíchejte. Případně nechte hodinku odležet, ale není to nutné. Před pečením vmíchejte do naloženého masa strouhanku a sekanou petrželovou nať, případně i jiné zelené bylinky. Namočenou rukou pak umáčkněte z masa kuličky, ty roztlačte za pomoci strouhanky do tvaru biftečků. Pečte je na rozpáleném oleji z obou stran. Do rendlíku přidejte bílé víno a kvalitní kečup, případně trochu nálevu z kompotu a zvolna vařte, až se odvaří voda a vše zhoustne. Na konec vložte prohřát nakrájené ovoce, například mandarinky. S hráškovou nebo jinou rýží si určitě pochutnáte.
Redakce

Autor: Redakce

Kuřecí biftečky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017