detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kuřecí játra se slaninou a žampiony

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Játra kuřecí 500 g
  • Řepkový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Cibule 1 ks
  • Anglická slanina 200 g
  • žampiony čerstvé 250 g
  • Petržel hladkolistá 1 svazek
  • Zakysaná smetana 130 ml
  • Zeleninový vývar 120 ml
  • Pepř mletý 2 špetka

Postup přípravy:

Játra důkladně očistíme a pečlivě odstraníme blanky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, půlku slaniny nakrájíme na malé kostičky. Žampiony také očistíme a překrájíme na půlky. V pekáčku na sporáku zahřejeme olej, přidáme cibuli, po chvilce přisypeme nakrájenou slaninu a žampiony a necháme zpěnit. Na závěr jemně opepříme. Potom přidáme játra a ta překryjeme zbývajícími plátky slaniny. Vložíme opláchnutý svazek petrželky(celý-nekrájíme) a asi 10 minut podusíme. Po této době svazek petrželky vyndáme a maso zalijeme směsí zakysané smetany a vývaru. Na závěr osolíme a dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme asi 15 minut. Můžeme podávat se šťouchanými bramborami, dušenou rýží nebo s kroketami.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (9)

Poslední příspěvek: 6.10. 2015 19:16

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:16

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:15

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:15

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:14

Zkusím

Jana Csakvaryová, 28.9. 2015 9:11

Lahůdka.

Nikola Rompotlová, 27.9. 2015 21:06

Zkusim

Nikola Rompotlová, 27.9. 2015 21:00

Zkusim

Nikola Rompotlová, 27.9. 2015 20:59

Zkusim

Katka Vašíčková, 27.9. 2015 19:28

Zkusím :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky únor 2017