detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Květákové lívanečky

příprava: 20 - 30 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Květák 1 hlávka
  • Mouka polohrubá 3 lžíce polévková vrchovatá
  • Žloutek 2 ks
  • Bílek 2 ks
  • Jarní cibulka 2 hrst
  • Sůl 2 lžička kávová rovná
  • Pepř 1 lžička kávová rovná
  • Majoránka sušená 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme do měkka ve vodě cca 15-20min. Slijeme vodu a necháme květák chvilku vychladnout. V hlubokém talíři uvařené růžičky rozmačkáme vidličkou a přendáme do mísy. Do mísy k rozmačkanému květáku přidáme mouku, žloutky a sníh z vyšlehaných bílků. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a jarní cibulkou. Je-li třeba, přidáme ještě trochu mouky. Nakonec smažíme ze směsi lívanečky na oleji v lívanečníku. 
Květákové lívanečky můžeme podávat s bramborem nebo v horkých dnech jako jsou nyní - se zeleninovým salátem.
Pipííí

Autor: Pipííí

Květákové lívanečky Květákové lívanečky Květákové lívanečky Květákové lívanečky Květákové lívanečky Květákové lívanečky

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 2.10. 2015 21:22

Zdenek Šindelář, 2.10. 2015 21:22

Vynikající

Pavlína Skýbová, 10.7. 2015 13:23

máme rádi

Nikola Rompotlová, 8.7. 2015 23:31

máme rádi :)

Jana Csakvaryová, 8.7. 2015 6:36

Dobrota.

Katka Vašíčková, 7.7. 2015 20:01

Mňamka :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016