detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kynuté jahodové knedlíky

příprava: 10 - 15 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mouka 500 g
  • Droždí (kvasnice) 10 g
  • Vejce 1 ks
  • Cukr krystal 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Polotučné mléko 250 ml
  • Jahody 150 g
  • Šlehačka ve spreji 200 ml
  • Máslo 100 g
  • Cukr 20 g

Postup přípravy:

Droždí rozpustíme s cukrem ve vlažném mléce a přidáme trochu mouky. Kvásek necháme vykynout. Do mísy s moukou přidáme žloutek, nakynutý kvásek a zpracujeme do vláčného těsta, necháme kynout.
Těsto rozkrájíme a naplníme jahodami a opět necháme kynout. Dáme do vroucí vody a vaříme 8 minut. Podáváme se šlehačkou, cukrem, čerstvými jahodami a rozpuštěným máslem.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 18.6. 2016 17:47

Jana Csakvaryová, 18.6. 2016 17:47

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 18.6. 2016 17:47

Pochoutka.

Katka Vašíčková, 10.5. 2015 13:50

Máme je moc rádi

Jana Csakvaryová, 8.5. 2015 17:52

Dobrý tip.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:43

dobrota

Pavlína Skýbová, 25.3. 2014 16:00

dobrota

Jana Brunecová, 3.7. 2013 12:34

Výborné knedlíky.

Alena Šullová, 24.5. 2011 20:38

jahody mám raději syrové, ale manžel po mě tyto knedlíky pořád chce, tak je zkusím - jen jestli mi nějaké jahůdky vyrostou

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky únor 2017