detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Kynuté ovocné buchty

příprava: 10 - 15 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hrubé mouky 500 g
  • Droždí 40 g
  • Mléka do těsta + cca 300 ml na zalití 250 ml
  • Cukru 3 lžíce
  • Soli 1 lžička
  • Vejce 2 ks
  • Cukr nebo perník na posypání švestky nebo švestková povidla máslo k vymazání pekáčku a potírání buchet 1 ks

Postup přípravy:

Těsto uděláme v pekárně obvyklým způsobem, napřed tekuté, pak sypké,
doprostřed droždí, můžeme samozřejmě i ručně, jak kdo chce, necháme
vykynout (na program těsto)

Po vykynutí si těsto vykrojíme lžící na jednotlivé kousky (mně jich z tohoto množství vyšlo 19)

Do každého kousku zabalíme švestku nebo povidla a pořádně uzavřeme

Pekáček si hodně vymažeme máslem a naskládáme do něj buchty, které
pomašlujeme rozpuštěným máslem, aby se nám k sobě nepřilepily

Troubu si rozehřejeme na 180 °C (horní + spodní ohřev), buchty
zalijeme horkým mlékem do 3/4 výšky buchet, přikryjeme alobalem a takto
necháme péci cca 10 minut, dokud se mléko nevsákne, pak odkryjeme a
pečeme dalších cca 15 minut dozlatova

Hotové buchty pocukrujeme nebo posypeme nastrouhaným perníkem.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (22)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 19:25

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:25

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016