detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Lahodná zapečená vepřová kýta

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
1

Počet porcí:

Ingredience:

  • Plátky vepřové kýty 4 ks
  • Anglické slaniny 200 g
  • Eidamu 200 g
  • Sýry Camembert 2 ks
  • Větší cibule 1 ks
  • Koření uzená paprika sůl mletý barevný pepř olej 1 ks

Postup přípravy:




Vepřové plátky mírně osolíme, naklepeme paličkou a
posypeme mletým barevným pepřem a uzenou paprikou, kterou do masa prsty
vetřeme.
Cibuli si nakrájíme na proužky, eidam nastrouháme na hrubém struhadle a Camembert nakrájíme na plátky.

Olejem vymastíme zapékací nádobu a její dno poklademe polovinou množství anglické slaniny.

Na slaninu položíme dva plátky masa a na něj navrstvíme polovinu proužků cibule.

Posypeme polovinou nastrouhaného eidamu a přidáme plátky z jednoho Camembertu.

Na sýry dáme zbylou slaninu, zbylé dva plátky masa, cibule a zbytky sýrů.

Zakápneme olejem, přiklopíme a zapékáme v troubě po dobu 30 minut na 200 stupňů.

Poté odklopíme a dopečeme ještě asi 15 minut, aby sýr zezlátnul a odpařila se přebytečná tekutina.

viki11

Autor: viki11

Komentáře (11)

Poslední příspěvek: 8.10. 2016 11:23

Šárka Novotná, 8.10. 2016 11:23

Zkusím

Šárka Novotná, 8.10. 2016 11:23

Zkusím

Šárka Novotná, 8.10. 2016 11:23

Zkusím

Šárka Novotná, 8.10. 2016 11:23

Zkusím

Šárka Novotná, 8.10. 2016 11:23

Zkusím

Šárka Novotná, 8.10. 2016 11:23

Zkusím

Šárka Novotná, 8.10. 2016 11:23

Zkusím

Jana Csakvaryová, 7.10. 2015 7:40

Pochoutka.

Katka Vašíčková, 6.10. 2015 12:32

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 5.10. 2015 8:32

Zkuste.

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016