detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Lečo v závinu

příprava: 1,5 hod
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Listové těsto 400 g
  • šunka 250 g
  • Vejce 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rajče 250 g
  • Paprika zelená 250 g
  • Slunečnicový olej 20 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Strouhanka 1 hrst
  • Sezamová semínka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Salát hlávkový 500 lžíce polévková vrchovatá
  • Smetana 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Kopr 1 lžíce polévková rovná
  • Citrón 1 plátek
  • Cukr 1 hrnek

Postup přípravy:

Na oleji osmahněte jemně nakrájenou cibulku, přidejte drobně nakrájené papriky, poté nakrájenou uzeninu (nejlépe dušenou šunku) a nakonec nakrájená a předem oloupaná rajčata. Směs jen krátce poduste, osolte, trochu opepřete a nakonec zahustěte vejci. Vzniklé lečo nechte ochladnout. Listové těsto rozválejte na dva pláty. Doprostřed nasypte strouhanku a na ni rozdělte připravenou náplň. Těsto pak sviňte či přeložte, prostě vytvořte stejný závin, jako když připravujete jablkový. Závin přeneste opatrně na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte v rozehřáté troubě (220 stupňů) asi 10 minut a pak v mírnější (180 stupňů) dalších 10 minut. Podávejte ještě teplý závin s listy salátu a lehce ochucenou smetanou.
Redakce

Autor: Redakce

Lečo v závinu

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 19.9. 2015 13:47

Pavla Popovičová, 19.9. 2015 13:47

zajímavý nápad :)

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:37

dobrota

Jitka Jandová, 16.4. 2014 19:04

zajímavé

jana komadova, 19.6. 2011 16:12

lečo máme radi a recept je zaujímavý len sa chcem spýtať nusí sa podávať len teplý

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016