detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ledový salát s hlívovými škvarky a ztracenými křepelčími vejci

příprava: 1 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3,5
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Salát 1 hlávka
  • Houby 100 g
  • Ocet 2 lžíce polévková rovná
  • Olej 3 lžíce polévková rovná
  • Vinný ocet 2 lžíce polévková rovná
  • Vejce 8 ks
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 540 kJ
  • Bílkoviny: 5 g
  • Sacharidy: 2 g
  • Tuky: 11 g

Postup přípravy:

Hlívu ústřičnou nakrájíme na malé kousky a v rozpáleném olivovém oleji ji rychle osmažíme do křupava. Poté vyjmeme a dáme okapat na papírový ubrousek, abychom usmažené kousky zbavili přebytečného tuku.
Křepelčí vajíčko opatrně vyklepneme do lžíce a vložíme do vroucí vody s vinným octem. Vaříme asi 3 minuty, dokud se bílek nezatáhne a žloutek nezůstane tekutý. Vejce pak vložíme do studené vody, aby proces vaření nepokračoval. Tento postup opakujeme se všemi vejci.
Ledový salát natrháme do mísy a zalijeme zálivkou z balsamikového octa, vinného octa, oleje, soli a pepře. Doprostřed mísy dáme hlívové škvarky a okolo položíme ztracená křepelčí vajíčka.
Zajímavosti, rady, doporučení:

Ledový salát  má tvrdou a pevnou hlávku jasně zelené barvy a listy s mírně nasládlou chutí. Doporučuje se k úpravě v čerstvém stavu, můžete ho však také dusit anebo přidávat třeba do polévek. Jeho původ není příliš jasný, přičítá se Středozemí.


ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Ledový salát s hlívovými škvarky a ztracenými křepelčími vejci

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 9.1. 2015 18:19

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:19

Vypadá to nádherně :)

Vendula Staňková, 31.10. 2014 18:05

Dobrota :)

Pavlína Skýbová, 14.3. 2014 15:51

zajímavé

Alena Šullová, 24.5. 2011 12:59

ty houbové škvarky zní zvláštně, ale mohla bych pro ozvláštnění salí´átu zkusit :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016