detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ledový salát s naťovou cibulkou a smetanou

příprava: 40 - 50 min
vaření: 10 - 15 min
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Salát ledový 1 hlávka
  • Mladé cibulky s natí 2 svazek
  • Vejce vařená natvrdo 4 ks
  • Hustá zakysaná smetana 1 šálek
  • Sardelové řezy 6 ks
  • Petržel nať 1 hrst
  • Majonéza 2 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř mletý 1 špetka

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 1196 kJ
  • Bílkoviny: 10 g
  • Sacharidy: 7 g
  • Tuky: 23 g

Postup přípravy:

Salát natrháme na kousky, cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Žloutky utřeme se solí, sardelkami, pepřem a smetanou. Přidáme nadrobno nakrájené bílky, nasekanou zelenou petrželovou nať a dvě lžíce majonézy. Tuto směs smícháme s natrhaným ledovým salátem a cibulkou.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Ledový salát s naťovou cibulkou a smetanou

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017