detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ledový salát s tuňákem

příprava: 15 - 20 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Avokádo 2 ks
  • Rukola 100 g
  • Salát ledový 1 hlávka
  • Vejce 3 ks
  • Med včelí 1 lžička kávová rovná
  • Citronová šťáva 1 lžíce polévková rovná
  • Olivový olej 4 lžíce polévková rovná
  • Plnotučná hořčice 1 lžička kávová rovná
  • Tuňák ve vlastní šťávě 1 konzerva
  • Sůl, pepř 1 trocha

Postup přípravy:

Ledový salát podle potřeby očistíme a rukou natrháme na kousky. Rukolu podle potřeby omyjeme a osušíme. Avokádo zbavíme pecky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Tuňáka necháme okapat. 
Připravíme si zálivku. Med spojíme s hořčicí a postupně za stálého míchání přiléváme olej. Přidáme citronovou šťávu a zálivku podle chuti osolíme a opepříme. Ledový salát, rukolu a avokádo vložíme do mísy a lehce promícháme se zálivkou. Salát rozdělíme na porce, ozdobíme nakrájenými vejci, tuňákem a ihned podáváme.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (30)

Poslední příspěvek: 5.10. 2015 22:43

Katka Vašíčková, 5.10. 2015 22:43

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 5.10. 2015 5:28

Vynikající

Katka Vašíčková, 29.9. 2015 9:30

Zkuste :)

Katka Vašíčková, 29.9. 2015 9:29

Zkuste :)

Katka Vašíčková, 29.9. 2015 9:29

Zkuste :)

Šárka Novotná, 28.9. 2015 16:45

zkusím

Šárka Novotná, 28.9. 2015 16:45

zkusím

Šárka Novotná, 28.9. 2015 16:44

zkusím

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 7:53

Ano je :)

Nikola Rompotlová, 1.9. 2015 17:50

dobrota .)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016