detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Likér z černého bezu

příprava: 20 - 30 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • 2500 g kuliček bezu (bez stopek) 1 ks
  • Citrónu 1 ks
  • Alkoholu (režná, vodka, rum) 1 l
  • Na 1 l šťávy 0,5 kg cukru 1 ks
  • Několik hřebíčků 1 ks

Postup přípravy:

Omyté kuličky bezu rozmačkáme a dáme na 15-20 minut vařit (bez vody!)

Bezinkovou hmotu protlačíme přes sítko s malými oky

Na 1 l šťávy přidáme 0,5 kg cukru

Přihodíme na plátky pokrájený, dobře omytý citrón, několik hřebíčků a vaříme dalších 30 minut

Po vychladnutí doplníme nálev alkoholem (rum, režná, vodka) a vše slijeme do jednotlivých lahví.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (17)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 18:30

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 18:30

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016