detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Lilek plněný hlívou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hlíva ústřičná čerstvá 200 g
  • Mrkev 1 ks
  • Paprika (kapie) 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Lilek 1 ks
  • Sůl 2 lžička kávová rovná
  • Mleté maso 300 g

Postup přípravy:

Pórek omyjeme a nakrájíme najemno Papriku zbavíme jadřince, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme také na malé kousky. Hlívu očistíme, nakrájíme na malé kousky a vše promícháme. Omytý lilek rozkrojíme podélně na půlku a krátce namočíme do osolené vody. Mezitím zeleninu ¨s hlívou promícháme s mletým masem, posolíme. Vnitřek lilku vydlabeme a do takto připravené vaničky vložíme připravenou masovo-zeleninovou směs. Zbytek směsi případně rozložíme na plech vedle lilku. Pečeme v troubě asi 20-30 minut při teplotě asi 170 stupňů. Jídlo je hotové, když je povrch směsi krásně zlatavý. Před pečením můžeme pokapat pár kapkami oleje.
Podáváme s opečenými bramborami nebo jem s chlebem.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (8)

Poslední příspěvek: 18.9. 2015 16:32

Nikola Rompotlová, 18.9. 2015 16:32

zkusím :)

Ivana Šimková, 16.9. 2015 19:39

lilek i hlíva jsou zdravé :) zkusím a pak napíšu názor

Šárka Novotná, 15.9. 2015 9:49

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 9:49

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 9:49

Zkusím.

Katka Vašíčková, 14.9. 2015 15:56

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 13.9. 2015 9:29

Zkusím.

Nikola Rompotlová, 12.9. 2015 12:33

zkusím :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016