detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Limonáda z rybízového sirupu

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • červený rybíz 500 g
  • Jahod 250 g
  • Přírodní cukr 400 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Kyselina citronová 1 lžička

Postup přípravy:

Rybíz a jahody očistíme a propasírujeme nebo umeleme ma strojku na ovoce. Vzniklou šťávu přecedíme přes husté sítko nebo plátýnko. Do hrnce nalijeme 500 ml vody, přidáme cukr a přivedeme k varu. Povaříme asi 5 minut. Přidáme ovocnou šťávu a vanilkový lusk a vaříme dalších 10 minut. Pokud se na povrchu tvoří pěna, tak ji pomocí lžíce odstraníme. Nakonec vyjmeme lusk, vmícháme kyselinu citronovou a necháme chvíli odstát. Ještě teplý sirup nalijeme do sterilovaných sklenic, uzavřeme je a necháme vychladnout. Sirup dle chuti naředíme vodou a podáváme s ovocem.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (19)

Poslední příspěvek: 29.3. 2017 11:32

Katka Vašíčková, 29.3. 2017 11:32

Ano je :)

Vendula Staňková, 25.3. 2017 13:05

Výborné

Katka Vašíčková, 5.10. 2015 22:35

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 5.10. 2015 5:24

Vynikající

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 8:31

Ano je :)

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 8:31

Ano je :)

Nikola Rompotlová, 1.9. 2015 18:05

dobrota .)

Nikola Rompotlová, 1.9. 2015 18:02

dobrota .)

Katka Vašíčková, 20.7. 2015 15:11

Ano je :-)

Katka Vašíčková, 20.7. 2015 15:10

Ano je :-)

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU