detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Linecký koláč

příprava: 1 hod
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 210 g
  • Máslo 140 g
  • Cukr moučkový 70 g
  • Žloutek 2 ks
  • Citronová šťáva 1 lžíce polévková rovná
  • Skořice mletá 1 lžička kávová rovná
  • Mletý hřebíček 1 špetka
  • Linecká marmeláda 100 ml
  • Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Z mouky, pokrájeného a změklého másla, cukru, žloutků, koření a citrónové šťávy vypracujeme rychle stejnorodé těsto a to vložíme zabalené do mikroténového sáčku na 30 minut ztuhnout do lednice. Z těsta pak vyválíme na pomoučněném vále plát na sílu stébla. Za pomoci válečku ho přeneseme na lehce pomaštěnou koláčovou formu o průměru 28 cm. Okraje plátu po natlačení těsta do formy ořízneme a uhněteme a opět vyválíme. Povrch těsta ve formě potřeme marmeládou a navrch pak skládáme mřížku z těsta nařezaného rádlíčkem na stejnoměrné proužky. Okraje koláče a mřížku z těsta potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme zvolna asi třicet minut dorůžova.
Redakce

Autor: Redakce

Linecký koláč

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 25.3. 2016 6:49

Jana Csakvaryová, 25.3. 2016 6:49

Lahůdka.

Vendula Staňková, 31.10. 2014 18:01

Dobrota :)

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:24

dobrota

Jitka Jandová, 15.3. 2014 8:24

vyzkouším

Alena Šullová, 25.5. 2011 17:48

koláče z lineckého těsta občas peču, ale nikdy s marmeládou :-(
budu to muset napravit :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016