detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Lišky na smetaně

příprava: 40 - 50 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Liška obecná 600 g
  • Anglická slanina 250 g
  • Cibule 100 g
  • Smetana 33% 250 ml
  • Slunečnicový olej 20 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Kmín drcený 1 špetka
  • Petržel nať 1 špetka
  • Špagety 500 g
  • Rukola 200 g
  • Ocet 10 ml

Postup přípravy:

Očištěné lišky podélně překrájejte a asi 10 min. povařte. Poté část hub nechte stranou a ostatní dejte dusit na zpěněnou cibulku se solí a drceným kmínem. Případně lehce podlijte. Po dalších deseti minutách zalijte smetanou, přidejte sekanou petrželku a zvolna nechte odvařit až omáčka zhoustne. Plátky slaniny rozpečte na pánvi a ve vypečeném tuku osmahněte odložené lišky. Uvařené špagety nebo jiné těstoviny, případně špecle či halušky přelijte smetanovou omáčkou, ozdobte rozpečenou slaninou a opečenými liškami a podávejte s pikantním salátem z rukoly. Do smetany můžete také vložit trochu měkkého tavného sýru a nechat ho rozpustit, případně vše doplnit ještě strouhaným parmazánem či podobným sýrem.
Redakce

Autor: Redakce

Lišky na smetaně

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 28.5. 2014 16:38

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:38

dobrota

Jitka Jandová, 16.4. 2014 19:06

zajímavé

Daniela Dvořáková, 20.6. 2011 20:57

Lišky jsem dostala, tak omáčku vyzkouším :-)

Alena Šullová, 25.5. 2011 23:29

lišky jsme jako malé děti jedli často - sbírali jsme je v lese a rodiče a tety nám z nich vařily - teď když jsem zodpovědná za "nejedovatost" posbíraných hub já, raději je nesbírám :-(

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016