detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Losos s bylinkovým přelivem a bagetkami

příprava: 40 - 50 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Losos - filety bez kůže 600 g
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 200 ml
  • Bylinky 1 svazek
  • Česnek 1 stroužek
  • Bageta světlá 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Citronová šťáva 2 lžíce polévková rovná
  • Hladká mouka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Z drobně rozsekaných bylinek (petrželová nať, rozmarýn, šalvěj, bazalka, tymián) změklého másla, soli a prolisovaného česneku vymíchejte bylinkové máslo. Větší částí másla potřete tenké plátky nakrájené bagety, vložte je na plech s pečicím papírem a rozpečte v rozpálené troubě těsně před podáváním pokrmu. Zbylé bylinkové máslo rozpusťte v rendlíku spolu se smetanou. Zvolna vše odvařte do zahoustnutí.
Porce lososa osolte, pokapejte citronovou šťávou, důkladně promněte a nechte 20 minut odležet. Poté je obalte lehce v hladké mouce a pečte zvolna na kvalitním oleji.
Pečené porce pak podávejte s teplou zeleninou a smetanovým přelivem a samozřejmě bylinkovými bagetkami.
Redakce

Autor: Redakce

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016