detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Losos s limetkovou omáčkou

příprava: 20 - 30 min
vaření: 10 - 15 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Losos 400 g
  • Limeta 50 g
  • Mrkev 80 g
  • Celer 80 g
  • Polotučné mléko 300 ml
  • Smetana 33% 100 ml
  • Hladká mouka 100 g
  • Máslo jihočeské 50 g
  • Olivový olej 50 ml
  • Citrón 30 g
  • Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Připravené plátky lososa jemně osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli uležet. Osmažíme na olivovém oleji na pánvi, nebo je připravíme na grilu.
Připravíme si limetkovou omáčku: mrkev a celer očistíme, nastrouháme je nadrobno a orestujeme na tuku. Za stálého míchání přidáme 3-4 lžíce hladké mouky, zalijeme mlékem a opět za stálého míchání opatrně provaříme. Na závěr zjemníme šlehačkou a krátce povaříme. Za stálého míchání pak přidáme šťávu z limetek a limetkovou kůru.
Redakce

Autor: Redakce

Losos s limetkovou omáčkou

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017