detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Losos s limetkovou omáčkou

příprava: 20 - 30 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Losos 400 g
  • Limeta 50 g
  • Mrkev 80 g
  • Celer 80 g
  • Polotučné mléko 300 ml
  • Smetana 33% 100 ml
  • Hladká mouka 100 g
  • Máslo jihočeské 50 g
  • Olivový olej 50 ml
  • Citrón 30 g
  • Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Připravené plátky lososa jemně osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli uležet. Osmažíme na olivovém oleji na pánvi, nebo je připravíme na grilu.
Připravíme si limetkovou omáčku: mrkev a celer očistíme, nastrouháme je nadrobno a orestujeme na tuku. Za stálého míchání přidáme 3-4 lžíce hladké mouky, zalijeme mlékem a opět za stálého míchání opatrně provaříme. Na závěr zjemníme šlehačkou a krátce povaříme. Za stálého míchání pak přidáme šťávu z limetek a limetkovou kůru.
Redakce

Autor: Redakce

Losos s limetkovou omáčkou

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:19

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:19

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:30

dobrý nápad

Alena Rejlková, 10.10. 2011 13:06

připadá mi, že té mouky je v receptu moc, byla by z toho velmi hustá kaše

Hana Krňávková, 31.5. 2011 2:04

lososa dělám často - a tyhle inovace v omáčkách se moc hodí

Alena Šullová, 20.5. 2011 13:01

ta omáčka zní velmi zajímavě :-)
děláme z másla s citronem, ale dát tak kořenovou zeleninku, to jsme ještě nezkoušeli

Veronika Ptáčková, 26.3. 2011 21:59

Super recept! Ukládám :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016