detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Losos se zeleninovou čepicí

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Losos 600 g
  • Mrkev 150 g
  • Celer 150 g
  • Tvrdý sýr 120 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Dýňová semínka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Slunečnicová semínka 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Pistácie 1 hrst
  • Smetana 120 šálek
  • Rostlinný olej 1 lžíce polévková rovná
  • Pórek 120 g
  • Tymián čerstvý 1 snítka

Postup přípravy:

Porce lososa bez kůže osolíme a vložíme na vymaštěný plech. Mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky, spaříme vroucí vodou, necháme okapat a pak promícháme se strouhaným sýrem, vejcem, směsí semínek a posekaným tymiánem. Vzniklou směs navrstvíme na jednotlivé porce lososa a pečeme v troubě předem vyhřáté na 160°C stupňů asi 12 minut. Je důležité péci rybu šetrně, aby zůstala šťavnatá a zeleninová čepice se nespálila, ale opekla. Na závěr podlijeme porce smetanou a posypeme je nitkami spařeného pórku. Ve vypnuté troubě necháme dojít dvě minuty a poté podáváme s bramborami či bramborovou kaší. 
Redakce

Autor: Redakce

Losos se zeleninovou čepicí

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016